Welkom bij Fysiotherapie Sierksma
Maak online een afspraak bij het contactformulier.

Indiba Active


Indiba Activ (Celtherapie)


Verlegt de grenzen in revalidatie en pijnbestrijding.


Het PROIONIC® 448 kHz Systeem
De celtherapie van INDIBA® activ is gebaseerd op het Proionic® systeem. Het unieke en gepatenteerde Proionic® systeem activeert de intra- en extracellulaire ionenbeweging, verhoogt de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling. Het weer op gang brengen van de cellulaire uitwisselingen en het herstel van het elektrisch evenwicht verbeteren de natuurlijke processen van wondheling en weefselregeneratie.
Het systeem is gebaseerd op de 448 kHz-frequentie die biostimulatie activeert, de microcirculatie verhoogt en een hyperactivering teweegbrengt, steeds met respect voor de fysiologie van de cel.


Waarom is de 448 kHz-frequentie ideaal?
De 448 kHz-frequentie zet de intra- en extracellulaire ionen op een specifieke manier in beweging. Deze frequentie bezit de eigenschap dat ze de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling verhoogt door zuurstof en voedingsstoffen aan te brengen. Met de activering van de microcirculatie stimuleert het Proionic® systeem de fibroblasten en activeert het de aanmaak van collageen.
De celprocessen en de activering van de uitwisselingen door het Proionic® systeem bevorderen de wondheling en hebben pijnstillende, ontstekingsremmende en fibrolytische eigenschappen.
Unieke en veilige energieoverdracht


DE CAPACITIEVE MODUS Geschikt voor gerichte behandeling en doorbloed weefsel
De reacties teweeggebracht door de capacitieve modus concentreren zich vooral in het weefsel onder de elektrode. De capacitieve modus werkt als een condensator en zo ontstaat er plaatselijk een stijging van de elektro-regeneratieve energie en kunnen de weefsels gericht behandeld worden (spieren, pezen, ligamenten).


DE RESISTIEVE MODUS Geschikt voor dik, vet of fibrotisch weefsel
De door de resistieve modus voortgebrachte elektro-regeneratieve energie werkt in op het lichaam op een dieper niveau (spieren, pezen, ligamenten). De diepgaande werking werkt in op zones die tot nog toe als onbereikbaar werden beschouwd. De weefsels met hoge dichtheid en een laag watergehalte zoals de gewrichten (knieën, polsen, …), pezen en beenderen nemen de afgegeven energie op.


TERUGKEERPLAAT
De terugkeerplaat sluit het circuit af om de ionenbewegingen te verzekeren.


INDIBA® activ gepatenteerde, veilige en doeltreffende technologie met DRIEVOUDIGE WERKING
1. CELLULAIRE BIOSTIMULATIE – ATHERMIE
De voortgebrachte hoogfrequente energie wijzigt de permeabiliteit van het cellulair membraan, zelfs bij de niet-thermische toepassing. Dit verhoogt de intra- en extracellulaire ionenuitwisseling en zorgt voor effectieve weefselregeneratie. De stofwisseling verhoogt en de zuurstoftoevoer naar de cellen wordt gestimuleerd.
2. MICROCIRCULATIE – THERMIE (vascularisatie)
De verhoogde microcirculatie vervolledigt de biostimulatie en voorziet het weefsel van de elementen die het nodig heeft om zichzelf te regenereren. Capillaire vasodilitatie voedt en voert zuurstof naar het weefsel en verbetert de veneuze en lymfatische reabsorptie.
3. HYPERACTIVERING – HYPERTHERMIE
De hyperactivering verhoogt aanzienlijk de cellulaire stofwisseling en activeert het herstructureringsproces in het weefsel om fibrose te bestrijden. Het weefsel wordt geherstructureerd, zelfs in chronische gevallen waarbij er al een tijd sprake was van fibrose (gevolgen van traumatisch letsel, artrose).
De INDIBA mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap en bij patiënten die een pacemaker voor hartklachten dragen.

Voor meer informatie zie website indiba of Tendim
 
 
 
E-mailen
Map